9 skønhedsrutiner der kan give dig rynker i panden

Rynker i panden

Du er i gang med at gøre dig smukkere, men i virkeligheden skaber du måske nye rynker i dit ansigt samtidigt! Vi bruger nemlig vores ansigtsmuskler helt ubevidst igennem dagen - også imens du er i gang med at smukkesere dig. Og disse ubevidste vaner er faktisk med til at danne rynker i dit ansigt..

Når jeg underviser i ansigtsyoga er det derfor et vigtigt element, at få skabt opmærksomhed omkring disse vaner og justere dem, hvis der er behov. Dette er nemlig en vigtig faktor i at udglatte og forebygge rynker i dit ansigt. 

Viser spejlet rynker i panden?

En af de vaner rigtigt mange af os har, er at løfte vores øjenbryn. Ofte er vi slet ikke bevidste om, at vi løfter vores bryn, men prøv at kigge i spejlet. Hvis du ser linjer på tværs henover panden, så er der noget der indikerer, at du har denne vane. En vane der kan skabe linjer i din pande.

Disse linjer bliver mere og mere tydelige med tiden og kan udvikle sig til dybe rynker, hvis du ikke ændrer dine vaner. Hvis du vil udglatte og forebygge disse linjer, så start derfor med at tjekke dine vaner. Observer dig selv i løbet af dagen eller film evt. dig selv mens du taler. Hvornår løfter du dine bryn? Start f.eks. med at tjekke dine vaner, når du smukkeserer dig. 

9 vaner der skaber rynker i panden

Her finder du 9 vaner, som ofte kan få os til at løfte øjenlågene.

  1. Når du plukker dine bryn

  2. Når du tager kontaktlinser på

  3. Når du tørrer hår

  4. Når du glatter dit hår med glattejern

  5. Når du tager mascara på

  6. Når du putter øjenskygge på

  7. Når du tager eyeliner på

  8. Når du farver dine bryn

  9. Når du fjerner det make-up, der ved en fejl landede under øjnene til sidst

Kan du genkende nogen? Prøv at tjekke næste gang, du gør ovenstående ting. 

Udglat og forebyg rynker i panden

Hvis du løfter dine bryn, så er første skridt at STOPPE!

Disse gentagende bevægelser er med til at skabe linjer og dine muskler husker, at du gerne vil bruge dine bryn sådan og fortsætter. I nogle tilfælde kan det hjælpe at løfte dit hoved, så du ikke får den bevægelse med at kigge op. Du kan også forsøge dig med at placere dine fingre fladt hen over panden og lav et lille løft med dem, så der ikke dannes linjer og holde det mens du fx. Tager mascara på. 

Træn og afspænd panden med ansigtsyoga

Ansigtsyoga for rynker i panden

Det bedste du kan gøre er dog at lære dine muskler i panden at slappe af og i stedet træne dine muskler omkring øjnene. Det vil også styrke din hud omkring dine øjne, så du også får færre linjer her. Det kan du gøre ved at lave ansigtsyoga øvelser, der afspænder din pande og som styrker musklerne omkring øjnene.

Ansigtsyoga øger også din huds blodcirkulation, hvilket vil gøre den strammere, smidigere og flottere! 

Rynker i panden er et område, hvor du hurtigt vil se resultater med ansigtsyoga. Hvis du træner 2-3 gage om dagen og er opmærksom på dine vaner, vil du i mange tilfælde kunne se forandringer efter allerede en uge. Og husk det er aldrig hverken for sent eller for tidligt at komme i gang med at træne dit ansigt.

Forrige
Forrige

Skyldes sorte rande under øjnene sygdom?

Næste
Næste

Betydning af dine smilerynker og andre rynker