Red din hud på sommerferien - 5 simple tricks

Red-din-hud-i-ferien-hudpleje-ansigtsyoga.jpg

Det er 1. juli og der er hedebølge i Europa. Du elsker måske sol og sommer som jeg, men din hud elsker det knapt så meget. Du har måske allerede lagt mærke til, hvordan varmen får dit ansigt til at hæve op, og at dit ansigt pludseligt føles tungere. Varmen får dig også til at svede mere, og det kan få døde hudceller og skidt til at klumpe sammen i de små åbninger i din hud (hudporrer) i ansigtet. Det kan give irritation og urenheder i dit ansigt.

Det er derfor ikke så mærkeligt, hvis du synes, at din hud og dit ansigt har en svær tid på ferien.

Til gengæld får du her 5 simple tricks, der redder din hud på sommerferien.

 

Drik ekstra væske

Du og din hud har brug for endnu mere vand i varmen.

Når dit ansigt hæver op, er det ofte fordi du er i væskeunderskud. Du skal derfor løbende over hele dagen drikke ekstra vand. Når du vågner om morgenen kan du tjekke, om du har lodrette linjer over læberne. Er dette tilfældet, så er det et tegn på, at du har indtaget for lidt væske dagen før.

 

Spis dig til ekstra væske

Hjælp din væskebalance og hud på vej ved at spise frugter og grøntsager med et højt indhold af vand. Vandmelon er en god kilde til fugt, men den er også en rig kilde til vitaminer og andre næringsstoffer til din hud. Du kan også spise jordbær og vandmelon. Agurk, selleri og grøn peber er gode grøntsager, du kan vælge.

 

Dræn dit ansigt

Lav en let ansigtsmassage. Det kan være blide strøg fra midten og ud mod siderne og ned langs din hals. Du kan også tappe med dine fingre i ansigtet. Brug blommen på dine fingre til at duppe med under dine øjne og andre hævede steder i dit ansigt.

 

Fjern døde hudceller

Det er vigtigt, du får fjernet de døde hudceller fra din hud, så dine porrer ikke stopper til, når du sveder. Det kan du gøre ved at lave en let exfoliering af din hud.

Er du på ferie og har du ikke medbragt en ansigtsscrub kan du blot bruge resterne fra din vandmelon. Tag blot et stykke og lad det sidste frugtkød glide hen over din hud i en let massage.

 

Red din hud med yoghurt

Plej og red din hud med (græsk) yoghurt. Lav en plejende og fugtgivende ansigtsmaske af ren yoghurt. Lad masken sidde i 20 min. og skyl af igen. Er du blevet let forbrændt er yoghurt også din redning. Den virker anti-inflammatorisk og vil køle. Smør yoghurten på området og lad det sidde i 10 min. Uanset hvor du rejser, kan du som regel købe yoghurt. Den græske er bedst og nemmest styre, hvis du kan få fat i den.

 

Dette var 5 af mine simple tricks til en god sommerferie for din hud også. Husk selvfølgelig også at rense din hud, og skal du i solen, så på med høj solfaktor. Rigtig god sommerferie til dig.

Forrige
Forrige

Kom i gang med ansigtsyoga efter en pause

Næste
Næste

Før og efter billeder ansigtsyoga