3 øvelser til kæbespændinger

Kæbespændinger

Lider du af kæbespændinger?

Så ved du, at det kan være meget generende.

Kæbespændinger er ikke kun smertefulde, men kæbespændinger påvirker også dit overskud og udseende. Nogle mærker dem mest om natten, mens andre er plaget af kæbespændinger igennem hele dagen. Kæbespændinger kommer når vi bider vores kæber hårdt sammen.

Heldigvis er der mange ting, du helt selv kan gøre for at afhjælpe kæbespændinger.

I dette indlæg vil jeg dele 3 øvelser, der kan fjerne kæbespændinger.

Hvorfor har jeg kæbespændinger?

Men inden du går i gang med øvelser til kæbespændinger, så er det mindst lige så vigtigt, at du prøver at finde årsagen. Når du kender årsagen kan du nemlig forebygge kæbespændinger fremadrettet.

Her er et par årsager til kæbespændinger, som du kunne overveje.

  1. Skyldes mine kæbespændinger noget fysisk?

    Det kunne være, hvis du har været udsat for en form for fysisk traume fx. piskesmæld, hjernerystelse eller anden skade mod dit hoved.

    Undersøg om der er behandling, der kan afhjælpe.

  2. Skyldes mine kæbespændinger mine arbejdstillinger?

    Tænk over dine arbejdstillinger i løbet af dagen. Ofte er vi foroverbøjet og det lægger et unødvendigt pres på vores nakke. Disse spændinger og pres kan være årsag til dine kæbespændinger.

  3. Skyldes mine kæbespændinger stress?

    Hvis du går og spænder uden at du umiddelbart kender årsagen, kan det også skyldes, at du er presset mentalt. Måske er du ligefrem stresset.
    Du prøver at holde sammen på dig selv og dine tanker for på den måde at være i kontrol. Et ønske om kontrol kan på den måde skabe kæbespændinger.

    Dine kæbespændinger kan også skyldes, at du mentalt “bider noget i dig”. Gør derfor noget, der kan give dig ro og som virker afstressende, for at reducere dine kæbespændinger.

Dette er blot et par eksempler.

Uanset om du kan finde årsagen eller ej, så er her 3 gode øvelser der kan lindre kæbespændinger.

1. øvelse til kæbespændinger

Her er en ansigtsyogaøvelse, der afspænder dine kæber. Den er derfor selvfølglig super god til kæbespændinger.

Du skal bruge et sæt spisepinde!
Eller noget, der ikke er helt hårdt, men tykt. Det kan også være en vinprop, som du har delt midt igennem.

Sådan lindrer du dine kæbespændinger:

1. Placer pindene bagerst i munden mellem kindtænderne

2. Luk LET sammen omkring pindene med tænderne. Bid ikke hårdt!

3. Hold det i min. 5 minutter

4. Gentag i modsatte side

Jeg advarer, man kan komme til at savle. Men ellers er det nemt og du kan jo lave den for tv'et. Når du slipper vil du opdage at dine kæber allerede er mere afslappet, og du mærker mindre kæbespændinger. Tag gerne et før og efter foto - og se forskellen.

1-gode-råd-til-kæbespændinger-500x500.jpg

2. øvelse til kæbespændinger

Jeg anbefaler også akupressur til kæbespændinger. Der findes flere gode punkter, du kan stimulere i dit ansigt for at afhjælpe kæbespændinger.

Her er 3 punkter til kæbespændinger, som du kan starte med.

Du kan lave akupressur ved at lave et fast tryk med dine pegefingre i 1 minut i punktet. Husk at trække vejret stille og roligt imens. Husk at drikke vand bagefter. Her kan du se de 3 punkter til kæbespændinger. Men føl dig lidt frem. Punkterne vil ofte være ømme, hvis du lider af kæbespændinger.

øvelser kæbespændinger

3. øvelse til kæbespændinger

Hvis du lider af kæbespændinger, så kan det også afhjælpe at du er opmærksom på hvordan du bider sammen og hvor du placerer din tunge. Når du slapper af, bør dine tænder være lidt fra hinanden og ikke sammenbidte. Det er, når vi bider sammen, at vi får kæbespændinger. Hold i stedet din mund lukket ved at placere tungen oppe i ganen og lav et lille sug.

Dette kræver øvelse og opmærksomhed. Jo stærkere din tunge bliver, des nemmere bliver det. Og som en bonus vil det også have en opstrammende effekt på din hals og kæbelinje.

God fornøjelse med øvelserne for kæbespændinger.

Forrige
Forrige

Din sovestilling kan give soverynker

Næste
Næste

Større læber - helt naturligt og ufarligt