Din sovestilling kan give soverynker

Soverynker

Soverynker skabt af dine sovevaner

Hvordan du sover kan have stor betydning for dit udseende. Du har måske prøvet at vågne op til ekstra linjer i ansigtet eller et krøllet bryst med lodrette rynker. Disse sovelinjer opstår ofte når vi sover på siden. Her bliver vores bryst klemt sammen og skaber soverynker på brystet. Det kan også være din hovedpude eller måden du ligger på din hovedpude, der kan skabe linjer i dit ansigt.

I dette indlæg kan du læse mere om, hvordan du kan undgå soverynker og hvilke hjælpemidler, du kan bruge.

Dine soverynker forsvinder ikke mere

Når vi er yngre, forsvinder soverynker normalt i løbet af dagen. Men når vi bliver ældre er situationen en anden. Vores hud begynder nemlig at miste sin kollagen og elasticitet. Derfor vil vi opleve, at linjerne begynder at blive mere og mere permanente.

Den måde, du placerer dit ansigt på puden vil vise sig i dit ansigt. Nogle sover, så de skubber huden i ansigtet op og får lavet soverynker ved øjnene. Nogle ligger hovedet, så de trækker hele ansigtet og kæbelinjen ned, hvilket også kan give nedadvendte mundvige. Eller på en måde, så man skubber huden frem, og der dannes lodrette linjer ved kinderne. Så hvis du har lignende rynker, så overvej om du skal begynde at sove anderledes for at forebygge disse soverynker.

Sådan kan du undgå soverynker

Det bedste er, hvis du kan sove på ryggen. Så undgår du helt, at din hud klemmes sammen og tyngdekraftens kedelige virkning på dit ansigt. Jeg ved, at det kan være svært. Vores krop vil så gerne over på siden. Jeg vil derfor dele dette tip, som jeg har fået af en anden ansigtsyogaunderviser.

Observer dine hofter. Oftest stikker den ene lidt mere frem anden den anden. Når vi ligger os fladt på ryggen, vil denne hofte ikke blive så aflastet, som den anden. Derfor får vi lyst til at vende os om på siden for at aflaste den. Træk i stedet benet lidt til dig og put en pude under, så den aflastes.

Du kan også investere i en særlig pude, som gør det nemmere for dig at holde dig på ryggen. Den holder dig ligesom på plads ved hjælp af en fordybning og høje sider. Disse puder tilbyder ofte også en bedre støtte af vores nakke. På den måde undgår du også ekstra belastning, der kan skabe spændinger og i sidste ende linjer.

https://yourfacepillow.com/ har udviklet en pude, som netop støtter os i at sove på ryggen. På den måde er dit ansigt ikke i kontakt med pude, og intet bliver klemt sammen. Jeg synes den er en hjælp, men det kræver lang tid at vænne sig til at sove på ryggen er min erfaring.

Hvis du kun kan sove på siden

Er det helt umuligt for dig at sove på ryggen, så er der stadig et par ting du kan gøre for at undgå rynker, men i høj grad også asymmetrier i dit ansigt. 

Igen kan du bruge en af disse særlige rynkepuder.

De er ofte formet, så du kan ligge på siden uden at skabe linjer i dit ansigt. Den støtter dit hoved, så du i højere grad ligger lidt på bagsiden af hovedet frem for, at hele dit ansigt blive mast ned mod puden. Dette kan afhjælpe rynkerne i ansigtet. Her har jeg været rigtigt glad for puden https://www.savemyface.com

Save My Face puder forhandles også af mange danske forhandlere. Jeg har selv brugt den lille model, som jeg ligger ovenpå min almindelige hovedpude.

Undgå asymmetri i dit ansigt

I forhold til asymmetrierne, fx at dit ansigt trækker mere ned i den ene side, ja så kan du med fordel øve dig i at skifte side. Hvis du altid sover på samme side, så øv dig i at sove på den modsatte side.

Når du sover på siden, er det også godt at understøtte din krop. Sørg støtte til din nakke og tag en pude imellem dine ben, så du ikke ligger skævt med dine hofter. Alt er forbundet, krop og ansigt.

Spændinger og soverynker

Noget andet du skal være opmærksom på er hvordan spændinger i dit ansigt om aftenen kan forårsage soverynker og ikke mindst påvirke dit humør.

Læs mere om hvordan du kan forebygge soverynker i dette blogindlæg >>

Forrige
Forrige

Før og efter billeder ansigtsyoga

Næste
Næste

3 øvelser til kæbespændinger