Spænder du disse steder kan det påvirke dit udseende og humør

Ansigstyoga-rynker-og-spændinger.png

Vi er ikke i tvivl at både livsstil og hudpleje har en stor betydning for vores ansigt. Men en ting overraskede mig særligt, da jeg uddannede mig til underviser i ansigtsyoga.

Nemlig i hvor høj grad at spændinger har betydning for vores udseende og ikke mindst overskud. Jeg havde ikke selv lavet denne kobling tidligere.

Her får du tre eksempler:

Slappe kinder, læberynker og nedadgående mundvige

Ansigtsyoga-ansigtsmuskler-500x500.jpg

Er du træt af disse ting, ja så spænder du måske for meget i den nederste del af dit ansigt. Måske spænder du i din kæbe eller har en tendens til at spænde omkring din mund. Når du smiler eller taler bruger du måske musklen omkring din mund primært eller måske endda de små muskler, der trækker dine mundvige ned.

Det kan betyde, at du får smerter i kæberne og mundvigene begynder langsomt at vende ned af. Samtidigt bruger du i mindre grad musklerne i dine kinder - og efterhånden vil de blive mere og mere slappe. Du skal derfor have løsnet op for spændinger omkring munden og kæben! 

Linjer mellem bryn, dobbelthage og tyngdekraft!

Når vi er anspændte eller stressede har vi en tendens til at trække os sammen. Vi kryber os selv sammen i et forsøg på at beskytte os selv og vores indre organer. Vi sænker hovedet. Det giver dobbelthagen mere og mere lov til at udvikle sig. Samtidigt vil tyngdekraften også trække dit ansigt ned.

Spændinger i nakken og mellem skuldrene får os ofte også til trække vores bryn sammen. Det giver den dybe fuge mellem brynene. Derfor arbejder vi i ansigtsyoga også altid med at løsne op for spændinger i overkroppen. 


Bør du begynde med ansigtsyoga?

Hvis du lider af spændinger, så vil jeg klart anbefale dig at begynde med ansigtsyoga, hvor der er meget fokus på afspænding.

Tjek også listen med 21 tegn på at du bør begynde at træne dit ansigt


Du er i dårligt humør eller mangler energi

Måske spænder du over din pande eller mellem dine bryn. Udover linjerne, som jeg har nævnt, så er noget af det værste, at du sender signaler til din krop indvendigt. Åh ja!

Prøv en gang et lukke øjnene og trække dine bryn sammen. Mærk engang - hvordan føles det?

Prøv at forestille dig at sove med dine bryn trukket sammen på den måde.

Det er der mange, der gør, jeg gjorde det selv engang. Så vågner man ikke lige frem op fyldt med energi!

Det samme gælder eksemplet overfor. Prøv at sænke dit hoved, mens du trækker dine skuldre sammen fortil. Mærk engang. Prøv så at ranke ryggen igen og træk skuldrene tilbage. Mærk forskellen indeni. 

En par sidste om spændinger

Dette var tre eksempler på spændinger, der påvirker dig. Hvis du vil skrue tiden tilbage og have mere overskud kan det være væsentligt for dig at undersøge dette nærmere.

Og måske er du slet ikke klar over at du spænder.

Kæbesmerter opdager vi som regel, men mange os tænker f.eks ikke over, at vi trækker vores bryn sammen. Eller at vores nakkesmerter kan påvirke vores ansigt. Her kan et simpelt nakkestræk være en løsning.

Mærk efter og husk at lave afspændingsøvelser.

Af samme grund er opvarmning og afspændingsøvelser et vigtigt element i ansigtsyoga.  

Forrige
Forrige

Hjemmelavet læbepomade - den perfekte julegave!

Næste
Næste

Derfor virker ansigtyoga ikke for dig…